Založ si blog

Slovenská pôda patrí nám!

DAV/ (čítaj DAV DVA) je proti schváleniu možnosti predaja slovenskej pôdy do zahraničných rúk.
Cieľom vytvorenia potravinovej závislosti krajiny na dovoze potravín je jej politické ovládanie – žiadna vláda nie je totiž schopná čeliť hladu alebo nedostatkom v zásobovaní potravinami! V situácii stupňovaného vojenského napätia je Slovensko bez fungujúceho poľnohospodárstva vydané napospas cudzím záujmom. Potravinová sebestačnosť je základné ľudské právo, ktoré strácame.
Slovenská vláda prostredníctvom ministerstva poľnohospodárstva podľahla tlaku Európskej únie a súhlasila so zmenou zákona o zákaze predaja poľnohospodárskej pôdy na Slovensku zahraničným právnickým a fyzickým osobám. Zákon je stále v legislatívnom procese v NRSR a bude teda prechádzať vládou SR a prezidentom SR. Konečné schválenie sa predpokladá na jeseň 2016. Z toho vyplýva, že je ešte čas tomu zabrániť formou občianskeho odporu.
My, členovia skupiny DAV/, podporujeme všetky občianske iniciatívy, ako napr. protestné akcie, petície, žaloba na EÚ a iné formy občianskeho tlaku. Vyzývame všetkých občanov SR naprieč politickým spektrom k aktívnej účasti. Je potrebné klásť odpor teraz, keď sa schvaľuje zákon!
DAV/ podporuje obnovenie potravinovej sebestačnosti, ktorú bude treba odborne a kvalifikovane riešiť, hneď ako sa nám podarí zabrániť odpredaju pôdy. Sme za všetky rozumné a kvalifikované návrhy, ktoré k tomu povedú, a preto podporujeme otvorenie celospoločenskej diskusie na túto tému.

 
Skupina DAV/ (Lukáš Perný, Tomáš Bóka, Ladislav Michalek, Tomáš Klimek, Marek Kopilec, Dávid Diczházy, Juraj Janošovský, Miroslav Hazucha)

Pôvodne uverejnené na: http://dav2dva.blogspot.sk/2016/07/slovenska-poda-patri-nam.html

Pellegrini chce zo Smeru modernú sociálno-demokratickú stranu. Čo to v skutočnosti znamená?

08.05.2020

Článok pôvodne vyšiel na webe dvadva.sk. Odkedy Peter Pellegrini prvý raz verejne vyhlásil, že sa chce uchádzať o predsednícku stoličku v strane Smer, viac krát zopakoval, že chce zo Smeru „modernú sociálnu demokraciu“. Diabol sa skrýva v detailoch a mnoho voličov Smeru si pravdepodobne neuvedomuje, čo znamená spojenie moderná sociálno-demokratická strana. Otázkou [...]

Kritika liberálnej demokracie

30.09.2019

Všeobecná deklarácia ľudských práv bola vyhlásená valným zhromaždením OSN v roku 1948, ako spoločný cieľ pre všetký štáty. Tento cieľ predstavuje postupnými vnútroštatnými aj medzinárodnými opatreniami zabezpečiť všeobecné a účinné naplnenie všetkých bodov z deklarácie. Všetky štáty, v ktorých je v súčasnosti politický systém liberálnej [...]

Súčasné problémy ľavice a snaha o jej kompromitáciu

06.09.2016

Od porážky socializmu v roku 1989 sme svedkami neustálej kompromitácie ľavice a snahy o jej postupné zatlačenie do kúta. Prinášam môj krátky pohľad na tri hlavné oblasti, pri ktorých je vsúčasnosti ľavica kompromitovaná. 1. Neomarxizmus a snaha o jeho kompromitáciu Neomarxizmus je newspeak, ktorého cieľom je nás zmiasť a presvedčiť, že nám vládnu podľaMarxových [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 58474x
Priemerná čítanosť článkov: 2436x

Autor blogu

Kategórie